Bert Teeuwen - Taxichauffeur

Bert Teeuwen kwam na een lange carrière in groenten en fruit onverwacht in de WW terecht. In zijn zoektocht naar een nieuwe baan werd hij getipt om taxichauffeur te worden, maar hij was niet meteen enthousiast. Bert: “Ik had het idee dat taxichauffeurs altijd bij het station staan te wachten en dat ze door de stad scheuren. Omdat ik inmiddels al een paar maanden thuis zat, ging ik me, op aandringen van mijn familie, toch maar verdiepen in het vak. Ik leerde al snel dat de meeste taxichauffeurs juist niet bij het station staan, maar rijden voor zorginstellingen, scholen en verzekeraars. Ik ga graag met mensen om en begreep dat dit heel belangrijk is voor een taxichauffeur. Daarom ben ik de opleiding gaan volgen en heb ik bij Munckhof gesolliciteerd. Ik kon meteen aan de slag en heb daar nog geen moment spijt van!

In mijn inwerkperiode mocht ik mee met het vervoer van zwaar gehandicapte mensen. Ik zag dat de cliënten bijna allemaal apart vervoerd werden. Toen ik mijn mentor vroeg waarom dit niet efficiënter kon, vertelde hij dat cliënten vaak niet samen vervoerd kunnen worden en dat er voor iedere cliënt andere richtlijnen zijn. Ik vond het bijzonder om te horen hoe hiermee omgegaan wordt. Als buitenstaander heb je geen idee hoeveel er komt kijken bij het taxivervoer voor zorginstellingen.

Het mooiste aan mijn werk is de afwisseling. De ene rit vervoer je enthousiaste schoolkinderen, een uur later heb je een heftig gesprek met een reiziger die naar het ziekenhuis moet voor een chemokuur. Weer een uur later heb je een cliënt in de taxi waarmee je nauwelijks kunt communiceren, maar waarbij je goed moet weten hoe je ermee om moet gaan. Je moet als chauffeur goed om kunnen gaan met deze mensen, dat is het belangrijkste van het vak.

Als taxichauffeur moet je uiteraard ook fatsoenlijk kunnen rijden, je moet open staan voor de reizigers, een luisterend oor bieden en netjes kunnen communiceren. Ik voel me thuis bij Munckhof. Het is een fijn bedrijf dat hoge eisen stelt aan het personeel. Ook heeft Munckhof nog gewoon bedrijfskleding. Dat vind ik belangrijk, want mensen moeten kunnen zien dat je chauffeur bent. Als je een ziekenhuis binnenloopt om iemand op te halen moet meteen duidelijk zijn dat jij de chauffeur bent. Je leert pas echt wat het is om taxichauffeur te zijn als je een dag meeloopt. Als ik dat 10 jaar geleden had gedaan, dan was ik zeker eerder taxichauffeur geworden!”Als ik 10 jaar geleden geweten had hoe leuk het is om taxichauffeur te zijn, dan was ik veel eerder van baan gewisseld.


Vacatures TaxiOntmoet je nieuwe collega's