Martin Kupers - Taxichauffeur

Martin Kupers is werkzaam als taxichauffeur in Zaandam. Zijn dagelijkse werkzaamheden bestaan uit het verzorgen van groepsvervoer en vervoer van en naar Schiphol. Ook verzorgt Martin ’s nachts het vervoer van personeelsleden van enkele opdrachtgevers.

Als chauffeur is het belangrijk dat je een goede stratenkennis hebt. Ik kan inmiddels blindelings door Amsterdam rijden. Als je op tijd op een locatie moet zijn en er zijn werkzaamheden – en dat komt in Amsterdam nogal vaak voor – dan is het handig om kennis te hebben van de straten en de regio. Er is trouwens een groot verschil tussen overdag door de stad rijden en ’s nachts. Overdag is het heel hectisch en druk met verkeer. ’s Nachts is het op straat natuurlijk rustig, maar moet je als chauffeur extra alert blijven omdat de verkeersdeelnemers over het algemeen minder goed opletten.

“Ik ben vroeger hovenier geweest en vond het daarbij vooral leuk om onderweg te zijn. Toen ik werkloos werd heb ik via het UWV een omscholing gevolgd tot taxichauffeur. Autorijden vind ik leuk en als je van je hobby je beroep kunt maken, waarom zou je dat dan niet doen?

Een belangrijke eigenschap voor een chauffeur is dat hij altijd op tijd moet zijn. Het klinkt als een open deur, maar dat is echt belangrijk. Je kunt een klant niet blijer maken dan door op tijd te komen. Dat merk ik bijvoorbeeld heel erg bij het vervoer naar Schiphol. Ik zorg er bij dat vervoer ook voor dat klanten met een goed gevoel de taxi uitstappen. Netjes de koffers op een wagentje zetten en de klant helpen met uitstappen. Het is allemaal voor de hand liggend, maar daarmee maak je als chauffeur wel het verschil.” Ik kan blindelings door Amsterdam rijden.


Vacatures TaxiOntmoet je nieuwe collega's