Peter Keijsers is sinds januari 2012 in dienst als touringcarchauffeur bij Munckhof Reizen. Hij is als allround chauffeur inzetbaar op al het vervoer, zoals NS-treinstremmingsvervoer, zowel dag als meerdaagse ritten in binnen- en buitenland en school- en rolstoelvervoer. Hiervoor heeft hij rijbewijs DE en code 95.

‘Om aan te geven hoe gevarieerd deze baan is, kan ik het beste een gemiddelde rit omschrijven. Een dag voor aanvang van de rit begin je met de voorbereiding: waar gaat de rit naartoe en wat is de beste route. Je controleert het voertuig voor vertrek op enkele basispunten, dus enige technische kennis is vereist. Daarnaast moet je zelf representatief zijn, jij bent immers het visitekaartje van Munckhof tijdens deze reis. Je bent vriendelijk en behulpzaam, onder andere met in- en uitstappen en de bagage in- en uitladen. Zodra iedereen zit, geef je enige uitleg over de veiligheid en de rit. Persoonlijk vind ik het leuk om onderweg het een en ander te vertellen over de omgeving, ik merk dat gasten dit enorm waarderen. Je sluit de dag af met het in orde maken van de touringcar voor een volgende rit.  

Bij meerdaagse ritten komt er veel meer kijken, je bent dan een soort van reisleider, regelt parkeervergunningen en lost allerlei voorkomende problemen op. Voor mij zijn dit soort reisjes de kers op de taart: het zelfstandig werken en klaarstaan voor je gasten.

Kortom, je moet flexibel zijn, goed kunnen communiceren, klantvriendelijk zijn, technische affiniteit hebben, rust en veiligheid uitstralen, maar ook interesse hebben in de cultuur en de omgeving onderweg. Dat is waarom ik het geweldig vind om als allround chauffeur bij Munckhof te werken, de afwisseling blijft een uitdaging. En als niet alleen de klant, maar ook jijzelf plezier beleeft aan de reis, ben je geknipt voor dit schitterende vak!’